مالیات دستگاه کارتخوان چگونه محاسبه می شوند؟
برای پرداخت بهای کالا یا خدماتی که خریداری کردهایم راههای مختلف و متنوعی وجود دارد. استفاده از دستگاه کارتخوان، درگاههای پرداخت اینترنتی و امثال آن از مهمترین روشهای پرداختی به شمار میروند. این روشها توانستهاند جای پول نقد را به راحتی پر کنند.
نکته که حائز اهیمت آن است که هر فرد که در کسب و کار خود از دستگاه کارتخوان برای دریافت بهای کالا فروخته شده و یا خدمات ارائه شده استفاده میکند، موظف به پرداخت مالیات است. علاوه بر دارندگان دستگاههای کارتخوان، پذیرندگان درگاههای پرداخت اینترنتی نیز باید مبلغ خاصی را تحت عنوان مالیات پرداخت نمایند. در این مقاله از دامون پوز به صورت مفصل درباره این که مالیاتی که به دستگاههای کارتخوان تعلق میگیرد چقدر است صحبت خواهیم کرد.
پرونده مالیاتی ویژه دستگاه کارتخوان
برای آن که محاسبات و حسابرسی مالیاتی هر کسب و کار و فرد دارای دستگاه پوز و کارتخوان بخصوص کارتخوان سیار به بهترین شکل صورت بگیرد، باید افراد یک پرونده مالیاتی تشکیل دهند. مودیان گرامی میتوانند با مراجعه به سامانه عملیات الکترونیک سازمان امور مالیاتی، یک پرونده مالیاتی برای خود تشکیل داده و یک کد مالیاتی 10 رقمی دریافت کنند. پس از آن که صاحبین کسب و کار اقدام به دریافت دستگاه پوز کردند، بایستی اطلاعات مربوط به دستگاه خود را در سامانه امور مالیاتی کشور ثبت کنند. بعد از طی این مراحل تمام تراکنشهای انجام شده از طریق دستگاه کارت خوان، توسط بانک به صورت هوشمند و کاملا شفاف، در اختار سازمان امور مالیاتی کشور قرار خواهند گرفت. به این ترتیب سازمان امور مالیاتی میتواند به طور دقیق، میزان مالیاتی که هر فرد باید بپردازد را مشخص کند.
نحوه محسابه مالیات دستگاه کارتخوان
اگر برای محاسبه مالیات دستگاههای پوز به دنبال یک فرمول خاصی هستید، باید بدانید که هیچ فرمول خاصی برای این کار وجود ندارد. همان گونه که میدانید هر تراکنشی که از طریق دستگاه کارت خوان صورت میگیرد، یک نوع فعالیت شغلی و صنفی به شمار میآید. به این ترتیب لازم است که برای این تراکنشها مالیات در نظر گرفته شود. اما مبلغ و میزان مالیات چقدر است؟ باید بگوییم که بهتر است از عبارت درصد برای مالیاتی که بر کارتخوانها تعلق میگیرد استفاده کنیم.
اگر میزان حجم تراکنشهای یک دستگاه کارتخوان 35 میلیون و 600 هزار تومان و کمتر از آن در سال باشد، صاحب دستگاه پوز از پرداخت مالیات معاف خواهد بود. این در حالی است بر مازاد سود از مبلغ 35 میلیون و 600 هزار تومان تا 50 میلیون تومان، 15 درصد مالیات تعلق خواهد گرفت. اگر میزان تراکنشهای دستگاه پوز بین 50 الی 100 میلیون تومان باشد، مودی مالیاتی موظف به پرداخت 20 درصد مالیات خواهد بود. در صورتی که یک مازاد سود بیشتر از 100 میلیون تومان باشد، فردی که دستگاه کارت خوان به نام او در سامانه امور مالیاتی ثبت شده است باید 20 درصد مالیات پرداخت نمائید.
دستگاه کارتخوان بدون مالیات هم وجود دارد؟
در پاسخ صریح و قاطع به این پرسش بایستی بگوییم که به هیچ وجه کارتخوانی وجود ندارد که معاف مالیات باشد. اگر در صدد تهیه و استفاده از یک دستگاه کارت خوان هستید، ممکن است تبلیغاتی را با مضمون دستگاه بدون مالیات مشاهده کنید. لازم است بدانید که این ادعا، از پایه و اساس یک دروغ بوده و بسیار غلط است و چنین دستگاهی به هیچ وجه وجود ندارد. دلیل عدم صحت این ادعا آن است که برای این که بتوانید از یک دستگاه استفاده کنید، باید آن را در پرونده مالیاتی خود ثبت کنید. با ثبت اطلاعات خود و دستگاه کارت خوان در سامانه الکترونیک امور مالیاتی، میزان و تعداد تراکنشهای شما در دسترس سازمان امور مالیاتی کشور قرار خواهد گرفت. این سازمان نیز با توجه به قوانین مالیاتی و حجم تراکنشهای دستگاه کارتخوان شما، میزان مالیاتی که باید پرداخت کنید را مشخص خواهد نمود.
مراکز نامعتبری وجود دارند که دستگاههای کارت خوان ارائه میکنند. در صورتی که از این مراکز دستگاه پوز خود را تهیه کنید بی شک اطلاعات شما مورد سوء اسفتاده قرار خواهد گرفت. در این مراکز به طور معمول بجای شماره تماس شما، شماره تماس خود فروشنده دستگاه در سامانه امور مالیاتی ذکر خواهد شد. در این صورت، شما هیچ یک از پیامکهای سازمان امور مالیاتی را دریافت نخواهید کرد. با وجود این شرایط شاید شما فکر کنید که دستگاه کارتخوان شما شامل مالیات نیست اما سخت در اشتباه هستید. به علت عدم آگاهی شما از این مسئله، پرداخت مالیات از سمت شما انجام نخواهد شد. به همین دلیل شما مشمول قانون جریمه و دیرکرد پرداخت مالیات خواهد شد. شما بایستی دستگاه کارتخوان خود را از مراکز و نمایندگیهای معتبر خریداری نمائید. شما میتوانید دستگاه کارتخوان سایر خود را از وب سایت رسمی دامون پوز به آدرس damonpos.com دریافت نمایید.
نکات مهم در مورد دستگاه کارتخوان
نکته اولی که باید به آن اشاره کنیم آن است که میزان مالیاتی که به هر کارتخوان تعلق میگیرد بر اساس حجم تراکنشها و مازاد سود سالانه است. جالب است بدانید شرکتی که دستگاه را از آن خریداری میکنید، نقشی در معافیت شما از مالیات ندارد. مبلغی که باید به عنوان مالیات دستگاه کارتخوان بپردازید، تحت تاثیر نوع اتصال دستگاه به اینترنت نمیباشد. به زبانی دیگر تنها امر موثر بر میزان مبلغ مالیات، حجم تراکنشها خواهد بود.
افرادی که اطلاعات مالیاتی خود را به صورت کامل در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار ندهند، با مشکلاتی مواجه خواهند شد. یکی از این مشکلات میتواند مسدود شدن دستگاههای کارتخوانی باشد که به نام آن افراد در سامانه مالیاتی ثبت شده است. تا زمانی که افراد این اطلاعات را به صورت دقیق اصلاح نکنند، قادر نخواهند بود که از دستگاههای کارت خوان خود استفاده نمایند.
جمع بندی
برای آن که افراد بتوانند بهای یک کالا و یا خدماتی را بپردازند راههای متفاوتی وجود دارد. یکی از این راهها استفاده از دستگاههای کارت خوان است. افرادی که برای کسب و کار خود اقدام به دریافت و استفاده از دستگاه کارتخوان میکنند، بایستی اطلاعات مالیاتی و دستگاه کارتخوان خود را در سامانه امور مالیاتی ثبت کنند. با این کار صاحبان دستگاه پوز موظف به پرداخت مالیات میشوند. افرادی که دستگاههای کارتخوان دارند، اگر حجم تراکنش سالیانه دستگاه آنها کمتر از کمتر از 35 میلیون و 600 هزار تومان باشد، شامل قانون مالیات نمی شوند. اگر حجم تراکنش سالیانه آنها بیش از این مبلغ باشد، با توجه به حجم سود باید به ترتیب 15-20 و 25 درصد از آن رقم را به عنوان مالیات پرداخت کنند.