محدودیت تراکنش های بانکی و جا به جایی پول چقدر است؟
عامه مردم در طی روز با استفاده از روشهای مختلف انتقال وجه، مبالغ مختلفی به حساب بانکی دیگران واریز میکنند. در ایران چند روش برای انتقال و جا به جایی وجه در نظر گرفته شده که هر یک از آنها دارای سقف تراکنش بانکی و محدودیتهای خاص خود هستند. هر کدام از این روشهای انتقال وجه بانکی به دلیل حفظ امنیت مالی، جلوگیری از فرار مالیاتی و مدیریت میزان تراکنشها از طرف بانکها دارای محدودیتهای خاص و منحصر به فردی هستند که در این مقاله به صورت کامل به آنها خواهیم پرداخت.
محدودیت تراکنش های بانکی و جا به جایی پول
عامه مردم در طی روز با استفاده از روشهای مختلف انتقال وجه، مبالغ مختلفی به حساب بانکی دیگران واریز میکنند. در ایران چند روش برای انتقال و جا به جایی وجه در نظر گرفته شده که هر یک از آنها دارای سقف تراکنش بانکی و محدودیتهای خاص خود هستند. هر کدام از این روشهای انتقال وجه بانکی به دلیل حفظ امنیت مالی، جلوگیری از فرار مالیاتی و مدیریت میزان تراکنشها از طرف بانکها دارای محدودیتهای خاص و منحصر به فردی هستند که در این مقاله به صورت کامل به آنها خواهیم پرداخت.
سقف تراکنش بانکی یعنی چه؟
به زبان ساده سقف تراکنش بانکی را میتوان در این جمله خلاصه کرد “حداکثر تعداد و یا حجم انتقال وجه به حساب بانکی دیگران”. سقفهای تراکنش بانکی محدودیتهایی هستند که به دو شکل کلی: محدودیت در تعداد تراکنش و محدودیت در حجم تراکنش با آنها رو به رو هستیم. به زبانی دیگر شما زمانی که از هر کدام یک از روشهای انتقال و جا به جایی پول استفاده میکنید نمیتوانید بیشتر از مبلغ معینی را در یک روز انتقال دهید. این محدودیت بر تعداد تراکنشهای بانکی روزانه شما نیز اعمال میشود. سقف مبالغ جا به جایی پول امری است که بیشتر مورد توجه است و عامه افراد جامعه با آن مواجه شدهاند.
خرید کارتخوان سیار
قانون محدودیت تراکنشهای بانکی
رئیس مرکز اطلاعات مالی کشور در نامه به رئیسکل بانک مرکزی اعلامکرد: نظر به استفاده برخی صنوف از حسابهای نیابتی بهویژه از طریق خدمات کارت به کارت در شبکه بانکی کشور، با نظر به اطلاعات دریافتی از آمار تراکنشهای سال ۱۴۰۱ افراد فاقد پرونده مالیاتی در الگوی ۱۰۰ تراکنش دریافتی در ماه به ارزش دستکم ۳۵ میلیون تومان و در اجرای تبصره (۳) از ماده (۸) آئیننامه اجرایی ماده (۱۴) الحاقی قانون مبارزه با پولشویی ایران، ارائه خدمات کارت به کارت بیش از ۱ میلیارد تومان یا ۲۰۰ تراکنش دریافتی در ماه به اشخاص حقیقی فاقد پرونده مالیاتی در همه کارت های بانکی متصل به کد ملی اشخاص مذکور ممنوع است.
محدودیتهای انتقال وجه در روشهای مختلف
زمانی که از دستگاه کارتخوان برای واریز پول به حساب بانکی دیگر افراد استفاده میکنید، حداکثر مبلغی که میتوانید با استفاده از هر کارت در هر شبانه روز جا به جا نمائید مبلغ 50 میلیون تومان است. همچنین هر فرد از مجموع کارتهای بانکی خود در هر 24 ساعت نمی¬تواند بیش از مبلغ 100 میلیون تومان را از طریق دستگاه کارتخوان به حساب دیگران واریز کند.
یکی از روشهای انتقال وجه به حساب بانکی دیگران، روش کارت به کارت است. این روش جایگاه ویژهای بین مردم داشته و با وجود محدودیتهای تراکنش بانکی ویژهای که دارد، توانسته به یک روش محبوب برای جا به جایی پول بین مردم تبدیل شود. برای آن که از طریق کارت به کارت وجه مورد نظر خود را به حساب بانکی دیگران واریز کنید میتوانید از دستگاههای خودپرداز (ATM)، موبایل بانکها و اپلیکیشنهای پرداخت استفاده کنید. هر یک از این موارد دارای محدودیتهای مالی خاص خود هستند که در زیر میتوانید آنها را مشاهده کنید.
• سقف موبایل بانک 15 میلیون تومان در روز
• سقف اپلیکیشنهای پرداخت 5 میلیون تومان در روز
• سقف خودپردازها 10 میلیون تومان در روز
محدودیت انتقال وجه به روش حواله ساتنا
در این روش علاوه بر سقف، شاهد کف انتقال وجه در روز نیز هستیم. کف انتقال وجه در هر روز به روش حواله ساتنا 50 میلیون تومان است. سقفی که برای انتقال وجه به این روش در روز در نظر گرفته شده مبلغ 100 میلیون تومان است. این سقف برای زمانی است که بخواهید به روش آنلاین از طریق حواله ساتنا وجه مورد نظر خود را به حساب بانکی مقصد انتقال دهید. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر به صورت حضوری به شعب بانکی مراجعه نمائید، میتوانید با استفاده از روش حواله ساتنا تا مبلغ 200 میلیون تومان در روز نیز، به حساب بانکی مقصد پول انتقال دهید. توجه داشته باشید در صورتی که اسناد و مدارک معاملات خود را به بانک ارائه دهید، سقفی برای انتقال وجه نخواهید داشت.
محدودیت انتقال وجه به روش حواله پایا
زمانی که شما قصد انتقال وجه به صورت آنلاین را داشته باشید، سقف انتقال وجه به روش حواله پایا در هر روز مبلغ 100 میلیون تومان است. این در حالی است که سقف انتقال در روز به این روش به شرط مراجعه حضوری به شعب بانکی 200 میلیون تومان است. انتقال وجه پایا دارای کف یا حداقل مبلغ نیست. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که اگر شما در یک روز مبلغ 100 میلیون تومان را با استفاده از حواله ساتنا انتقال دهید دیگر نمیتوانید با استفاده از حواله پایا انتقال وجه صورت دهید.
نکات مهم در خصوص محدودیتهای تراکنشهای کارت به کارت
- طبق مصوبه شورای پول و اعتبار در صورتی که تعداد دفعات واریزی به یک حساب بانکی در طول یک ماه بیش از 100 تراکنش باشد و مجموع حجم واریزیها به حساب بانکی مد نظر بیشتر از 35 میلیون تومان باشد، این حساب به عنوان یک حساب تجاری در نظر گرفته میشود. توجه داشته باشید که هر دو شرط فوق باید محقق شود تا حساب افراد یک حساب بانکی تجاری در نظر گرفته شود.
- ملاک یک حساب بانکی افراد است. این بدان معناست که این قانون در خصوص مجموع حسابهای بانکی یک کد ملی قابل اجرا نیست.
- توجه داشته باشید که در این قانون تنها تراکنشهای واریزی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
- طبق این قانون و مصوبه، مالیات بر سود حاصل از تراکنشها اخذ خواهد شد. به زبانی دیگر مالیاتی بر تراکنشهای بانکی وارد نخواهد شد.
- در صورتی که دارای کسب و کاری هستید و اقدام به ایجاد پرونده مالیاتی نکردهاید، حسابهای شخصی شما از طریق بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی بررسی و در صورت محقق بودن دو شرط مذکور بر سود حاصل از تراکنشهای واریزی شما مالیات تعلق خواهد گرفت.
- توجه داشته باشید که این محدودیت برای اشخاص حقیقی فاقد پرونده مالیاتی است و افراد دارای پرونده مالیاتی دچار این محدودیتها نخواهند شد.
- این محدودیت فقط در خصوص تراکنشهای دریافتی حاصل از انتقال وجه از طریق کارت به کارت است. در سایر روشهای جا به جایی پول شاهد چنین محدودیتهایی نیستیم.
- محدودیت ماهانه فقط برای دریافت¬کنندگان در نظر گرفته شده و پرداخت¬کنندگان با هیچ گونه محدودیتی از این حیث مواجه نیستند.