دستگاه کارتخوان (pose) چیست؟ انواع دستگاه کارتخوان
دستگاه پوز چیست؟ با گذشت زمان، خواسته ها و نیازهای افراد بیشتر شده است تا آن جا که بسیاری از کارها و خدماتی که امروزه انجام می شود، نیازمند داشتن لوازم و ابزار پیشرفته و در اصل تکنولوژی جدید و به روز خواهد بود. پوز یا کارتخوان نوعی دستگاه است که به کمک ارتباط تلفنی یا شبکه ای با سیستم بانکی مرتبط می باشد. شاید در بسیاری از فروشگاه ها و مغازه ها این دستگاه را در کنار فروشنده دیده باشید و اطلاعات کافی از روند انجام خرید از طریق این دستگاه اطلاعات کافی داشته باشید.
این دستگاه جایگزین بزرگی برای دریافت وجه نقد از شما می باشد. به این شکل که خریدار به کمک این دستگاه مبلغ خرید خود را میزند و بعد این مبلغ از حساب خریدار کم شده و به حساب فروشنده واریز می گردد. استفاده از پوز یا دستگاه کارت خوان در دنیای امروز که عصر فن آوری و ارتباطات است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ادامه مطالب با ما همراه شوید.
دستگاه کارتخوان چیست؟
دستگاه پایانه فروش یا کارت خوان، انتقال خودکار مبلغ خرید را فراهم می کند. امروزه استفاده از این دستگاه در بیشتر اماکن و فروشگاه ها امکان پذیر می باشد و دارای مزایای بسیاری است که هم به سرعت بخشیدن نقل و انتقال مبلغ خرید به حساب فروشنده و هم به انجام کار و آسانی عمل خرید به خریداران کمک بسیاری می نماید.
استفاده از پوز یا دستگاه کارت خوان برای حفظ پول نقد خریداران و خطر سرقت پول آن ها، اهمیت بسزایی دارد و خریدار به جای حمل مستقیم پول نقد برای خرید به کمک این دستگاه اینترنتی مبلغ را به حساب فروشنده واریز می نماید که این راهی مطمئن برای خرید خواهد بود.
پوز یا دستگاه کارت خوان، خدماتی مانند پرداخت قبوض، اعلام موجودی، شارژ سیم کارت، دریافت صورتحساب، امکان انصراف از خرید و گزارش روزانه را فراهم می نماید. دستگاه پوز، دگرگونی عظیمی در بخش بانکداری به وجود آورد، به طوری که شیوه و راه و رسم جدیدی برای پرداخت افراد را به وجود آورد.
اما از فواید دیگر استفاده از پوز یا دستگاه کارت خوان، جلوگیری از تشکیل صفی عظیم و طولانی افراد برای دریافت پول نقد خواهد بود. با استفاده از پوز، خطر ریسک حمل و نقل پول نقد کاهش می یابد.
یکی از بارزترین و مهم ترین مزایای استفاده از پوز یا دستگاه کارت خوان به جای استفاده از پول اسکناس، آلودگی دست ها از طریق در تماس بودن با پول، پوز یا دستگاه کارت خوان ابزاری مورد اعتماد است و از شیوع آلودگی و بیماری های ناشی از تماس با پول جلوگیری خواهد نمود.
معرفی انواع کارتخوان
در ادامه پاسخ به سوال کارتخوان چیست به سراغ معرفی انواع کارتخوان می پردازیم. از انواع این دستگاه ها عبارتند از»
- کارتخوان تلفنی: برای استفاده از این دستگاه ها و متصل شدن به شبکه بانکی، نیاز به خط تلفن و اینترنت دارید.
- کارتخوان بی سیم: برای استفاده از این دستگاه فقط به یک سیم کارت احتیاج دارید که اینترنت آن را فعال کنید تا به شبکه اینترنتی متصل شود و در هر مکانی که می خواهید استفاده کنید.
- کارتخوان بلوتوث: برای استفاده از این دستگاه هم به بستر اینترنت احتیاج دارید و تا یک شعاع مشخص قابل استفاده می باشد.
- کارتخوان رایانه ای: این دستگاه کارتخوان به رایانه متصل می شود و با استفاده از رایانه کارمی کند.
کاربردهای دستگاه کارتخوان
از کاربردهای این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پرداخت وجه خرید از طریق کارت
- پرینت از موجودی کارت
- پرینت از صورت حساب
- خرید شارژ تلفن همراه
پوزها از چه زمان پا به عرصه فعالیت بانکی گذاشتند؟
الان که فهمدید دستگاه پوز چیست به تاریخچه این دستگاه الان می پردازیم. از زمانی که کارت های بانکی پا به عرصه فعالیت گذاشتند، پوزها هم برای راحتی کار کاربران و خریداران عزیز به عنوان یک میهمان دائمی مورد استقبال همه ی عموم افراد قرار گرفتند.
پوز ها چه زمان وارد ایران شدند و از چه تایمی شروع به کار نمودند؟
اولین دستگاه های خودپرداز در سال 1350 وارد کشور شدند، اما به علت فراهم نبودن زیر ساخت بانکی کشور، استفاده از این پوزها امکان پذیر نبود و تا دهه 70 کنار گذاشته شدند. در همین دهه بود که بانک های کشور اقدام به صدور کارت هایی تحت عنوان عابر بانک نمودند، در نتیجه سیستم بانکی کشور با پیشرفت های چشمگیری مواجه شد و در نتیجه نیاز به پوز یا کارت خوان فراهم گردید. اما اوج گیری استفاده از پوزها در سال 90 از همه بیشتر بود تا جایی که کم کم پرداخت نقدی جای خود را به کارت بانکی و پرداخت به کمک دستگاه پوز دادند.
بیشتر بخوانید: انواع دستگاه کارتخوان در بازار ایران
نحوه استفاده از پوز یا دستگاه کارت خوان چیست؟
خریدار با در دست داشتن کارت عابر بانک خود، آن را به دستگاه کارت خوان سیار یا پوز کشیده و سپس رمز خود را وارد می نماید. کشیدن کارت باید به طور صحیح از بالا به سمت پایین کشیده شود تا ارتباط بین خریدار و سیستم بانکی دستگاه برقرار شود.
نکته: خریداران باید رمز عابر بانک خود را در اختیار هیچ فردی حتی فروشنده قرار ندهند و بعد از کشیدن کارت خود رمز عبور را وارد نمایند.
(نحوه کشیدن کارت از قسمتی که عکس فلش راهنمای کارت نشان داده شده و در راستای بخش مشکی رنگ پشت کارت)
در این بخش مبلغ وارد کنید و در ضمن این بخش به ریال است. سپس تایید کنید. البته پیش از تایید نگاه کنید مبلغ درست تایپ شده باشد، در این بخش دستگاه در حال ارتباط با مرکز خواهد بود.
بعد از ارتباط با مرکز دستگاه پول را به حساب فروشنده انتقال داده و در پایان کار برای حصول اطمینان از انجام خدمات یک پرینت واریز شدن مبلغ به خریدار خواهد داد که در نگه داشتن این رسید باید دقت داشته باشید و همچنین مشابه همین رسید، در اختیار فروشنده قرار داده می شود.
در صورت عدم تمایل به خرید آیا امکان برگشت پول پرداختی وجود دارد؟
اگر از خرید خود به یکباره پشیمون شده اید، می توانید گزینه برگشت کالا را انتخاب کنید، این کار باعث می شود پول مجدد به حساب شما باز گردد.
نحوه دریافت موجودی در کارتخوان
بعضی از افراد از فروشندگان تقاضا می کنند تا مبلغ باقی مانده داخل کارت را به صورت موجودی کارت چک کنند، برای این کار کافی است پس از انتخاب قسمت دریافت موجودی کلید ثبت و تایید را فشار دهید تا برای شما رسید دریافت میزان مبلغ موجودی باقی مانده از کار معین شود.
بیشتر بخوانید: مالیات دستگاه کارتخوان چقدر است؟
کاربرد های دستگاه کارت خوان یا پوز چیست؟
- دستگاه پوز یا کارت خوان دارای حمل آسان و عدم محدودیت مکانی می باشد.
- با استفاده از پوز سرعت بالای تراکنش صورت خواهد گرفت.
- دستگاه کارت خوان دارای قابلیت استفاده از باتری شارژی با عمر بالا دارد.
- استفاده از دستگاه کارت خوان یا پوز برای اماکنی مانند رستوران ها، مراکز دارای فعالیت های مختلف در یک مکان، مراکز دارای صندوق های بی شمار و ارائه خدمات vip برای مشتریان می باشد.
دستگاه پوز؛ بهترین روش پرداخت
دستگاه پوز چیست؟ امروزه برای رفاه حال خریدان و آسانی انجام کار در کمترین زمان ممکن با سرعت بی نظیر، استفاده از پوز یا دستگاه کارت خوان بهترین حالت ممکن می باشد و برای جلوگیری از سرایت میکروب و ویروس از طریق انتقال میکروب از پول به افراد مختلف، استفاده از پوز موثر ترین حالت ممکن می باشد که خوشبختانه در بیشتر اماکن و مغازه و فروشگاه ها، بیمارستان ها از این خدمات برای سرعت بخشیدن در امر انتقال پول استفاده می شود.